Gyakran ismételt kérdések

Gondolatok,történetek – Amik még jól jöhetnek a döntésben

Általános

Ennyiért a bontóban is kapok ?!

Persze, lehet. De milyet?!
Szakszerűtlenül szerelik és utána évekig ott áll, jobb esetben a polcon. Általában 100.000 km után(ugyan önindítónál nem ez a sarokszám de azért van összefüggés benne) várhatóak a problémák.
Legyünk őszinték, mi az esélye annak, hogy amit megvásárolunk ilyen helyen ott az adott gépjármű csak 3-5 éves és pont nem az a része sérült meg? Szinte 0!
Vélhetően hasonló vagy esetleg még rosszabb állapotúhoz fogunk hozzájutni, mint a mienk!

Önindító, generátor felújítás 5000 Ft-tól..

internetes hirdetés szerint önindító, generátor felújítás 5000 Ft-tól.. Új típusú inkorrekt reklám, ne dőlj be!

Jól hangzik de lehetetlen!

Gondolkozzunk! Ha beleolvas a “javítások technológiájába és menetébe” látnunk kell, hogy még az alap alkatrészek (kefe garnitúra, persely vagy csapágy garnitúra, kapcsoló-fegyverzet) sem jön ki ennyiből. Ha a legsilányabbal szerelik (amiben mint tudjuk nincs hiány) akkor sem, még matematikailag sem. És akkor nem beszélve arról, hogy kellene egy precíz eszterga, egy fugoló vagy mikázó gép, egy pneumatikus prés, egy alkatrész mosó, egy szemcseszóró és még sorolhatnánk. És hogy el ne felejtsük, talán még a szerelő is meg szeretne élni?!

Ilyenkor jön a “hát még ezt, meg azt, meg amazt kellett cserélni” (verzió) és rájövünk, hogy hol van már az az elején említett összeg?!